Et miljøvennlig alternativ

En varmepumpe er en økonomisk og miljøvennlig oppvarmingsmetode. Den lager ingen utslipp, og filtrering av luften gjennom filtre i varmepumpen skaper et godt innemiljø.

Stadig flere nordmenn erstatter sin gamle oppvarmingskilde med en varmepumpe. Det å være bevisst og velge riktig og effektiv oppvarming til boligen er en god økonomisk investering. 

Energi finnes i luften rundt oss, og en luft-luft-varmepumper utnytter denne fornybare energien – helt gratis. Med solens varme, lagret i naturen, slipper du å ta hele regningen. Opp til 80 % av oppvarmingseffekten får du gratis med en varmepumpe. 

Det sies at du med en varmepumpe i snitt kan redusere energiforbruket ditt tilsvarende fire bilers årlige CO2-utslipp.

En varmepumpe gir i gjennomsnitt gir mer enn 3 ganger så mye varmeenergi som den bruker. Har man den i noen år så blir det raskt en ganske stor miljøgevinst.

Innendørsklimaet blir også bedre med oppvarming og ventilasjon gjennom varmepumpe. Luftrensesystem i luft-til-luft varmepumper renser luft for pollen og støvpartikler, noe som bidrar til renere luft inne.


R32

R32 Noen av de beste varmepumpene på markedet har nå fått et nytt og mye mer miljøvennlig kuldemedium (gass) som heter R32 som har en rekke fordeler. Viktigst er kanskje at den kun har 1/3-del i GWP (Global Warming Potensial også kalt drivhuseffekten) av den gamle R410 gassen..